A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Adventi mézesek
Online szakkör A karácsonyi ünnepkörhöz, a téli időszakhoz illő díszítési lehetőségeket mutatunk ehető mézeskalácsokon, és dekorációs célra sütött összeállításokon: térbeli fenyő, betlehem, havas házikó, mécsestartó is készül.Ha hozzászólást szeretnél írni, akkor kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj a weboldalra.
Ehhez a szakkörhöz egyelőre nem tartozik kvíz.
Amennyiben tetszik és hasznosnak találod a szakkört és a weboldalt, kérjük ajánld ismerősödnek.
Milyen mézet ajánlanak a mézeskalács tésztákhoz, receptekhez?
Tulajdonképpen bármilyen méz alkalmas a mézeskalács tésztákhoz, de a vegyes virágmézet ajánljuk. Mi is minden receptünkben ezt használjuk.
Elhangzik a filmben, hogy a mézeskalács tészta begyúrásánál minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen! Ez fontos?
Igen, az alapanyagokat a begyúrás előtt kikészítjük, hogy mindenünk szobahőmérsékletű legyen. Igy lehet a igazán jó minőségű tésztát begyúrni. A tojás sem lehet hideg!
Tanítói diplomám megszerzése után kerültem kapcsolatba a Békés Megyei Népművészeti Egyesülettel. Soraikban tanultam többféle kismesterség alapjait, majd alaposabban a szövést, később a mézeskalács-készítést.
Kisgyermekként ismerkedtem meg a mézeskalács-sütéssel édesanyám konyhájában a karácsonyi készülődés során. Felnőve a fényképész szakmát választottam hivatásomul. Magát a mézeskalácsos mesterséget a feleségemtől tanultam meg: készítek puha mézeskalács figurákat írókás technikával, és ütőfás mézeskalácsot is. Mesterségem minden munkafázisát nagy örömmel végzem, egészen a vásárokban való megjelenésig.
Népi kézművesként olyan emberekkel alkotok, sütök, díszítek, akik a hagyományt, a népi kézműves kultúrát szeretik és tisztelik. Óvodapedagógusként is jó érzéssel tölt el, hogy a magyar népi kultúrát közvetíthetem, amelyet igyekszem élővé tenni.
Még nincs hozzászólás!
Legyél az első és mondd el a véleményedet.