Tavasz
2022.03.28.Friss, ress, ropogós, színes, vitamindús, ínycsiklandozó szezonális zöldségek - nyersen, főzve egyaránt
Édesanyám kitűnő, ízletes főztje miatt választottam ezt a hivatást. Tanulóéveimet a gyulai Park Hotelben kezdtem; 2011-ben a Gödöllői Egyetem idegenforgalmi és turizmus szakán szereztem diplomát. Olyan nagy múltú helyeken dolgozhattam, mint a Mátyás Pince, a Százéves Étterem, a Fesztivál Étterem, a Központi Hidegkonyha és az Átrium Hyatt. 2012-től a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, 2019 januárjától a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendezvényszervezője vagyok.
Amikor a Nemzeti Művelődési Intézet a Komatál Programot meghirdette, egyik feladatom az lett, hogy a gyönyörű komatálakba komponáljak ételeket, azokban jelenítsem meg a fogásokat. Majd a gasztronómia, a helyi hagyományos ízvilág népszerűsítése, a lokális értékek bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet 2020 tavaszán debütáló Gasztrobuszát, amelyhez örömmel csatlakoztam. Minden ilyen hétvégi esemény komplex programot kínál, amiben a kultúra és gasztronómia újra együtt van jelen.
Pályám során, számos versenyen, kiállításon és fesztiválon vettem részt hazai és nemzetközi környezetben.
1990-1994: Gyula, Park Hotel, konyhafőnök; Szlovákiában, Szerbiában, Lengyelországban ételbemutatók prezentálása magyar specialitásokkal
1994-1998: Gyula, Aranysas Étterem, ügyvezető igazgató
1998-2004: Gyula, HUNGUEST Hotels, executive chef, 33 szállodakonyha chefjeinek trénere
1988: Miskolc, 3 aranyérem, Szakácsművészeti kategória különdíj
1998: Luxemburgi Világbajnokság csapatban bronzérem, egyéniben diploma
1998: Hunguest Service Kupa 2. helyezés csapatban
1998-1999: Nagyszakácsi Királyi Szakácsverseny, Vadételek királyi szakácsa cím
2000: Bazel, Európa-bajnokság, Hunguest Hotel csapatkapitány, ezüstérem
2000: Erfurt, Szakácsolimpia - egyéniben bronzérem
2000. december 16.: Mesterszakácsi cím adományozása
2001: Thaiföld, Budapest étterem, üzletvezető-helyettes, konyhafőnök
2001: Thaiföldi Országos Gasztronómiai Verseny, csapatban aranyérem
2001: Tokió, magyar étterem tervezése, kialakítása
2002: Budapest, Szakácsművészeti verseny, 3 aranyérem, összetett versenyben I. helyezés
2004-től vendéglátó vállalkozó
2008: Németország, Erfurt egyéni aranyérem
2009-2011: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke
2010: Chile, Gasztronómiai Világkiállítás, magyar alapanyagok bemutatása
2010-től az országos kiterjesztésű Menza Minta=Mintamenza Program szakmai vezetője
2012-től a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének (MNHSZ) alelnöke
2012: Complete-Food Kft., ügyvezető igazgató
2014: Chicago, Nemzetközi Vásár, magyar gasztronómiai pavilon vezetőjeként magyar értékek és hungarikumok bemutatása
2016 márciusától a közétkeztetés területén országos tisztiorvosi megbízott
2017-2018: Milánó, Kézműves Vásár – gasztronómiai pavilon vezetője
2017-2018: Berlin, Grüne Woche - gasztronómiai pavilon vezetője
2016-tól Pekingi Magyar Nagykövetség és Pekingi Magyar Kulturális Intézet által szervezett gasztronómiai rendezvények szakmai irányítója
2019 januárjától a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendezvényszervezője
Mi is az a süti?
A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor Ön egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek.
Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, felhasználásra kerülnek pl. az online bevásárlókosarak használatakor, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.
Hogyan ellenőrizheti és hogyan tudja kikapcsolni a sütiket?
Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.
Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy felhasználóink nem lesznek képesek weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.
A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat
Süti típusa | Ezen típusú sütik fogadása | Adatkezelés jogalapja | Adatkezelés célja | Adatkezelés időtartama | Kezelt adatkör | Címzettek köre | Adatok továbbítása |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Munkamenet sütik | Munkamenet sütik használatához nem szükséges engedély | Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezés | A honlap megfelelő működésének biztosítása | A vonatkozó látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak |
aszakkor.hu - october_session aszakkor.hu - user_auth |
Adatkezelő | Nincs |
Használatot elősegítő sütik | Használatot elősegítő sütik engedélyezése | Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdésében foglalt rendelkezés | A felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele + Az engedély tárolásának lehetősége | Amikor a böngészési programfolyamat véget ér 365 év 365 év 365 év |
aszakkor.hu - ck_glue_visit aszakkor.hu - sg-cookies-consent aszakkor.hu - sg-cookies-necessary aszakkor.hu - sg-cookies-statistics |
Adatkezelő | Nincs |
Google Analytics | Google Analytics engedélyezése | Az Ön hozzájárulása | Információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink weboldalunkat + Az engedély tárolásának lehetősége | 2 év 1 perc 24 óra |
aszakkor.hu - _ga aszakkor.hu - _gat_gtag_UA_19221102_26 aszakkor.hu - _gid |
Google Analytics | Google LLC |